Begon saai te worden: Dag 3, 4, 5 en 6!

Bijna had ik meteen al de sleur te pakken en was het bericht ongeveer elke dag hetzelfde: Het lukt nogsteeds!

Dan heb ik het natuurlijk over stoppen met roken, wat me tot vandaag eigenlijk verbazingwekkend weinig moeite kostte. Het lijkt toch echt te kloppen: Je moet stoppen wanneer je er klaar voor bent en het dan meteen cold turkey aanpakken.

Ik had alleen vanmorgen even moeite om me in te houden. Wat bezielt iedere winkelier om hele wanden achter en/of naast de kassa’s te bekleden met dat vieze teerhoudende spul? Ik was ook nog eens alleen boodschappen aan het doen, had voor mijn gevoel voor een half jaar ingeslagen (ja het was best veel) en vooral het gevoel dat die moeite beloond moest worden met een sigaret werd even een gedachtenwisseling met mezelf, terwijl ik mijn karretje na de kassa weer vol aan het laden was. (wist je trouwens dat je alles minstens 4x in je handen hebt? Dat is zo 2015!)

Die gedachtenwisseling duurde kort, en was vrij hard: “Oooh je verdient een sigaretje! Lekker joh!” En ineens kwam daar het 2e stemmetje wat ik bij mijn vorige pogingen gemist had: “Jij vieze *&&^%! Is dat niet een beetje stank voor dank? Iemand belonen met het geven van longkanker, vroege dood, slechte gezondheid en pijn? Dat kan beter!”

Ik moet zeggen dat mijn broodje frikandel een veel geslaagder bedankje aan mezelf was! 😉

Ondertussen is helaas niet alles koek en ei, ik lijk een apart soort griep te hebben. Af en toe koorts, pijn in de keel, hoofdpijn, gewrichtspijn, draaierig en hoesten zonder dat iets naar boven komt. Met een sporadische nies om het af te maken. Een deel is toe te schrijven aan het stoppen natuurlijk. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit zover gered zonder stiekem te roken, dus ik heb geen idee hoe het voor mij normaal voelt op de 6e dag.
Een deel kan van mijn CVS/ME komen, zoals gewrichtspijn en slap gevoel. Dus ik denk dat ik dan toch een griepje heb, of mijn longen echt goede grote schoonmaak aan het houden zijn. We will see!

Ondertussen rustigaan het huisvaderschap op gang gekregen. Gister was een bijzonder leuke dag, met veel spelen, leren en genieten. Vandaag werkt de ibuprofen toch wat beter en lijkt het alsof de kids ook wat beginnen te krijgen. De hele tijd zoeken ze ruzie met elkaar, waarna ik maar heb besloten dat een filmpje kijken beter is dan elkaar de hersens in slaan. Misschien word ik daar behendiger in als ik zelf geen koorts heb.

Ondertussen ben ik aan het plannen of en wanneer we gaan beginnen met ons Paleo dieet. Voor mij zal het vooral zijn om me fitter te voelen met de cvs. Vorig jaar hielp het erg goed tegen alle bijkomende kwaaltjes en pijntjes, dus wellicht als ik het nu langer vol kan houden zo zonder evenementen, zou het misschien nog meer voor me kunnen doen.

Deze keer boodschappen doen heb ik besloten dat dit de laatste keer conventioneel boodschappen doen was, de volgende keer wordt het lijstje gemaakt met ons paleo kookboek op schoot!

Komende zaterdag hebben we ons jaarlijkse familie-sinterkerstenoudennieuw-diner! Daarvoor ga ik (als keukenprinses to be 😛 ) Wat lekkere dingen klaarmaken morgen. Ik hoop wel dat ik zaterdag weer beter ben, anders kan ik nieteens mee om er zelf van te genieten ivm de longkanker van mijn ma en de chemo die maandag weer gaat beginnen als alles goed gaat.

Ohja daarover: vandaag hadden ze de uitslag van de ct scan, en de longarts was tevreden! (veel concreter kreeg ik het niet, maar dat hoor ik vast nog wel)

Maargoed, zoals het een goed huisvr.. ehh… man betaamt is het eten vijf voor 5 bijna klaar en ga ik mijn werkende vrouw (waar ik zoooo trots op ben!) even helpen herinneren dat het einde werktijd is. Helaas is het eten vandaag net zoals ik me voel: weinig bijzonder. Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *