Champix tegen roken

Zo, daar ben ik weer, volop betrokken in de volgende strijd tegen die rot-rookverslaving. De dag na mijn oepsie ben ik naar de doc gegaan om het eens te hebben over versterking en zwaarder geschut in deze strijd. De dokter (of eigenlijk een “nurse practioner” zoals degene die beter kan praten dan de echte dokter bij ons heet) vroeg hoe het zat en schreef me champix voor. Dat zou een soort laatste redmiddel zijn voor mensen zoals ik.

Werking:

De werking is mooi hier uitgelegd: Klik hier

Champix

Het gekke is, het lijkt te werken! De eerste week moet je helaas doorroken, om het te laten werken. Dat voelde wel een beetje dubbel, maargoed. Nu begrijp ik waarom: Gedurende de eerste week, stopte¬†geleidelijk aan het gevoel in mijn hoofd tijdens het roken. De sigaretten werden viezer en ik ging eigenlijk vanzelf minder roken. Vooral op de “gewoontemomenten” ben ik blijven roken tot de stopdatum.

Meteen vanaf het stoppen ging het beter dan voorheen. Ik had minder de behoefte om toch nog verder te roken, ik merkte dat mijn lichaam niet om nicotine smeekte.

Wat ik nog wel merk is het korte lontje. Er hoeft maar iets te gebeuren en ik kook van binnen. Gelukkig heb ik het nog binnen kunnen houden, dat scheelt wel weer een hoop schuldgevoel tegenover degene waarop ik altijd afreageer: mijn lieve vrouw.

Na een week champix ga je over op de dubbele dosis, net voor het daadwerkelijk stoppen met roken. Sindsdien merk ik wel dat ik wat draaierig en misselijk en slapjes ben zo net na het innemen van een pilletje. Het loont wel, want daarna heb ik een tijdje een veel minder kort lontje en weer zin om iets te doen. Ik ga proberen het innemen van de pilletjes zo te plannen dat ik het halve uur daarna even niets aan mijn hoofd heb en niets te doen heb, om niet te veel last te hebben van die bijwerking.

Het grootste voordeel van de champix vind ik dat ik niet het idee heb dat mijn concentratie minder is en dat ik niet continue draaierig ben, maar alleen na het innemen van het pilletje. Het zal dan wel zooi zijn die Varenicline (werkzaam bestanddeel ervan), maar het lijkt me wel te helpen. Ik heb nu al uren dat ik niet aan roken denk, en dat dag 2 van het stoppen! Dit wordt als dat zo doorgaat een stoppen versie 2.0! To be continued.

Update:

Ik werd er helemaal gek van, het deed me uiteindelijk erg raar voelen in mijn hoofd, en ik had het idee dat het zelfs mijn persoonlijkheid aan het veranderen was. Het ergste was dat ik me de hele dag ziek voelde (een soort zeeziek) en dus niets gedaan kreeg. Wat een troep! Het hielp me misschien de sigaretten even vergeten, maar het doel heiligt niet altijd de middelen. Uiteindelijk ben ik gaan dampen, dat werkte wel!

Onlangs werd me ook dit boek aangeraden:

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *