Dag 1

Oud en nieuw! Voor ons was dit redelijk letterlijk, met minstens 1 radicale verandering in ons leven.

Vanaf nu ga ik deze blog, zeg maar gerust een soort van dagboek, bijhouden om meerdere redenen. Sowieso is mijn geheugen nogal slecht, dus dan kan ik eens wat teruglezen. Daarnaast is het misschien leuk/interessant/apart om het verhaal te lezen, omdat bij ons in ons leven toch nooit echt iets saai te noemen is.

Af en toe heb ik weleens gevoel dat een soap niets is vergeleken met ons leven. (behalve het ruziemaken en achterbaks doen dan gelukkig, want dat is gelukkig niet echt van toepassing) Ik zal om het kort te houden even de hoofdpunten beknopt samenvatten, want over sommige onderdelen ervan kan ik los wel een boek gaan schrijven. (misschien een idee? 😉 nehh)

  • Punt 1 en waarom dit dus eigenlijk voor mij een dag 1 is, is omdat ik per 1 januari gestopt ben met werken. Gestopt? “Maar je hebt toch een paar grote evenementenbedrijven?” Ja klopt, niet meer dus, en dat allemaal vanwege mijn Chronische Vermoeidheids Syndroom. Ook wel ME genoemd. Het combineerde absoluut niet meer met werk, dus kwam mijn aandacht voor het gezin in gedrang. Dat kan en mag niet gebeuren, dus vandaar dat ik (naast dat ik het fysiek niet volhield) ben gestopt met werken. De een noemt het arbeids-ongeschikt (wat het ook is), maar ik noem het liever “met pensioen gaan” of een lange jaarvakantie (voor als ik toch onverhoopt ooit beter word). Je kan dus komende tijd een stroom van onderwerpen verwachten waar een kersverse huispapa als ik tegenaan loopt.
  • Voor mijn vrouw is het ook dag 1 van haar nieuwe lieve leven: zij gaat fulltime werken als Webgoeroe bij www.fairywebdesign.nl. Ze werkte al parttime, want ik werkte ook parttime. Maar we hebben een mooie wissel gedaan, ik van het veld en Nienke vanaf het bankje het veld op. (oid, ik krijg vast commentaar op deze vergelijking :-p )
  • Dan is het nu ook nog eens dag 1 van het stoppen met roken! Jeeh! Ik voel me nu draaierig, alsof er een lading suikerspin door mijn neus naar boven is gespoten, maar het is voor het grotere doel. Ik ben al 10 pogingen verder sinds ik wilde gaan stoppen, maar nu met een intermezzo van 1 jaar na de laatste poging heb ik er vertrouwen in dat het nu echt gaat lukken. Ik ben die rotstokjes nu echt goed zat, mede door een van de zaken die zich ook in ons leven afspelen, zoals:
  • Mijn lieve lieve moeder heeft uitgezaaide terminale longkanker. Een positief punt is dat de chemo lijkt aan te slaan, dus we hopen op verlenging!
  • En dan is afgelopen maandag ook nog eens onze hond aan tumoren overleden. We gaan haar missen.
  • Ohja, deze vergeet ik bijna, maar ik ga er ook over schrijven zodra er nieuws is: Onze lieve dochter heeft een korter beentje en mist een teentje (hee dat rijmt), en dat heet Fibula Hypoplasie. (gelukkig geen fibula aplasie, want dan mist er een botje waardoor het voetje krom groeit oid) Komende maandag gaan we weer op bezoek bij het vaste (geweldige) team van UMCG, dr Maathuis en vrienden, om te kijken hoe het er nu voor staat. To be continued!
  • En dan zijdelings ga ik wanneer ik er weer de fut en energie voor heb lekker rustigaan bezig met het opknappen van ons oude huisje (het nieuwe dak wat we zelf erop hebben gelegd moet nog afgewerkt worden bijvoorbeeld) en natuurlijk het zo zelfvoorzienend mogelijk worden met eten uit de tuin. Daarnaast ga ik kijken of ik wat testjes kan doen mbt herstellende landbouw in de achtertuin, dat lijkt me nou een leuke hobby!
  • En dan last but not least! Binnenkort ga ik vol over op een paleo dieet en misschien zelfs sapvasten. Alles voor de gezondheid!

Zo zie je maar weer, het is toch best een lang stuk geworden. Ik was er al bang voor. 😉
Ik ga komende tijd stap voor stap op de verschillende onderwerpjes dieper in. De eerste focus ligt nu even op stoppen met roken, ik ga ervoor! Op naar dag 2.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *