Dag 13! (geen vrijdag)

Zo, langzaamaan begin ik weer in het land der levenden te komen. Blijkbaar had ik een stevige griep met dikke keel+oor+bronchien ontstekingen. Toen na 4 dagen koorts de koorts ineens omhoog ging ipv naar beneden en overgeven erbij kwam, ben ik toch maar naar de doc gegaan. Dat wil zeggen: naar de doc gesleept door mijn lieve vrouw samen met de kids. Die gaf meteen een anti biotica kuur mee om er maar zsm vanaf te komen. Normaal houd ik daar niet van en word ik liever zelf op eigen kracht beter, maar soms is het gewoon nodig om de hedendaagse geneeskunde te volgen.

Het is maar goed dat ik het gedaan heb, want zelfs met ab kuur duurde het tot nu (5 dagen) voordat ik weer een beetje activiteit kon vertonen zonder bijna plat te gaan van draaierigheid en koorts.

En daar heb ik gebruik van gemaakt! Ik heb een paar wasjes gedaan, vaatwasser in en uitgeruimd, ramen binnen gezeemd (misschien zo ook buiten) en heerlijk met de kinderen gespeeld/thuisonderwijs gegeven.

Dat is toch wel het leukste aan thuisonderwijs: Kinderen leren het best en snelst spelenderwijs. Als ik kijk naar Milan, dan is wat hij het leukste vindt om te doen zonder twijfel het computer/ps/ipad-spel “Minecraft”.

Voor degenen die het niet kennen: Leer het kennen, het is gaaf. Het is een wereld waarin je je vrij kan bewegen en met blokjes van alles kan maken en/of overleven. Er zijn 2 echte standen: overleven of creatief bezig zijn. Het meeste is Milan in de laatste te vinden, tenzij we samen proberen te overleven op de playstation.

Nu zal je denken: wat leert een kind van een spelletje, hij kan beter naar school in een schoolbankje leren lezen!
Fout. Thuisonderwijs geven is nadenken in mogelijkheden ipv obstakels. In Minecraft kan een kind prima leren lezen! Milan is helemaal into het maken van parcours die mensen moeten volgen en volbrengen. Een soort speurtochten uitzetten. Hierbij zet hij in minecraft allemaal bordjes neer met instructies wat er gedaan moet worden op dat bepaalde punt. Dat jochie typt woorden die ik heb nooit geleerd heb, gewoon door het zichzelf te leren en te vragen uit nieuwsgierigheid. Terwijl hij op school nu bij woorden zoals pim pam en pet zou zijn, typt hij nu woorden zoals ingang, kijk uit en spring!

Maargoed, ik ga weer eens verder! Ohja het stoppen met roken vergeet ik steeds (goed he!!) maar gaat ongelooflijk goed. Ik moet er niet meer aan denken, op naar een gezond leven! Binnenkort als alles wat normaler is eens in paleo duiken. Nu eerst Flora beter krijgen die de griep van me heeft gestolen. Gelukkig gaat het bij haar veel voorspoediger.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *