Dag 2

Hoppa! Ik heb dag 1 overleefd en nogsteeds gestopt met roken!

Het is ongelooflijk, ik ben voorbij vele andere pogingen, het kan niet meer misgaan. Of toch wel?

Nou laten we even kijken naar waarom stoppen misschien wel handig is: Het is vies, ziekmakend, tijdrovend en duur om te roken, dus wat zou me bezielen om wel te roken?

So far so good dus, ik kan er nogsteeds logisch over nadenken zonder stiekem naar de winkel te rennen. Nienke zorgt voor de boodschappen, dus die verleiding heb ik gelukkig niet. Ze haalt allemaal lekkere (slechte) dingen voor me, zoals zoute drop, chips, Groninger Metworst, nog meer chips en wat ik verder maar wil. Dat scheelt toch wel een hoop hoor, iemand die zo ongelooflijk steunt bij het stoppen met roken.

Oke, maar nu dus even de balans opmaken over hoe ik me nu voel.
Ik voel me vooral draaierig, een beetje hoesterig, een beetje hoofdpijn en volkomen verward. Het is alsof mijn hersens op hol slaan, mijn lichaam erachteraan wil rennen, maar struikelt omdat de wereld draait. Het is alsof de wereld keihard ongefilterd binnenkomt en de ruwe kantjes (die door het roken weg werden gehaald) aan iedere prikkel blijft hangen. Ik weet dat ik naarmate de tijd vordert dit weer opnieuw leer processen en ik weet dat de duizeligheid van het meer zuurstof in het bloed hebben komt, dus naarmate de tijd vordert komen we er wel! Ik probeer gewoon te genieten van het af zijn van de sigaretten en de rest komt vanzelf. Ik ben hierin geen slachtoffer, maar een overwinnende strijdkracht. Van slaaf naar baas!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *