De eerste zaadjes van het jaar

Flora kon bijna niet wachten, dus we hebben vandaag een beginnetje gemaakt voor het nieuwe moestuinseizoen. De kas was tijdelijk bewoond door de kippen, die erg verdienstelijk werk hebben verricht zo door de winter heen. Het zal ze vast even zwaar vallen dat ze er nu niet meer alledag in kunnen, maar in ruil daarvoor mogen ze weer vaker door de rest van de tuin scharrelen. Ze hebben de grond lekker losjes en vrij van onkruid, zaadjes en restanten van het vorige seizoen achter gelaten. Het enige wat er nog hing waren restanten van de tomatenplanten en de (Plotsteling opgekomen) pompoenplanten.

Samen met milan en flora ben ik aan het werk gegaan om het weer een werkbaar geheel te maken. Milan heeft de paden deels vrijgeschept en geholpen met tomatenstruiken van de touwtjes te trekken. Flora heeft even geschept en vond toen dat ze Pieter konijn was en ging rondjes rennen. Ohja en ze heeft wormen aan de kippen gevoerd. Het was weer even wennen bij de eerste worm dat hij spartelde alsof zijn leven er vanaf hing (hij had gelijk) maar toch pakte ze hem en heeft de kippen beloond met een lekkere snack.

Nu hoeven we in de kas alleen nog maar de ramen te lappen en de kuilen die de kippen hebben gegraven (Duitse kippen?!) te egaliseren, voordat er weer geplant kan worden.

imageOndertussen had ik ook wat potjes om te zaaien gevonden, maar miste alleen nog iets waterdichts eronder, wat ik heb opgelost door een kratje wat ik nog had van mijn bedrijf eronder te houden. Anders wordt het zo’n zooi op de vensterbank als we water hebben gegeven.

Dat kwam van pas bij stap 2: potgrond erin en voorzaaien maar! Driftig ben ik op zoek geweest naar zaadjes die nu al gezaaid kunnen worden. Het zijn er niet veel en het is te betwijfelen of het niet te vroeg is, maar ik heb het een en ander kunnen vinden. We merken vanzelf wel of het wat wordt, desnoods pak ik grote plantenpotten en houd ik de planten binnen.

We hebben het volgende gezaaid; radijsjes, ui, bloemkool, bietjes, spinazie, kropsla, rozemarijn en raapsteel. Nu maar hopen dat uberhaupt iets opkomt, want de zaadjes zijn allemaal al wat ouder. We gaan het merken!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *