Einde sapvasten

Na enig overleg met mezelf heb ik besloten dat 3 dagen sapvasten genoeg is. Sowieso kan ik nergens echt vinden wat nou het perfecte aantal dagen is, het begint bij 18 uur en degene die ik kon vinden die het het langst volhield deed er 100 dagen over (als hij niet liegt, maar opzich geloof ik hem aan de hand van zijn vlogs).

Mijn redenen voor het stoppen waren;

  • onderzoek van een universiteit (kan even niet op de naam komen, heb nog wel ergens het linkje) heeft aangetoond dat drie dagen vasten voor vernieuwing en verjonging van het immuunsysteem zorgt. Laat dat nou net mijn doel zijn, want cvs/me schijnt in je immuunsysteem te zitten.
  • de medicatie die ik slik om me te helpen met roken zijn een nogal slecht combi met sapvasten, want het is redelijk sterk spul en hoort eigenlijk na de maaltijd ingenomen te worden. Zonder maaltijd innemen zorgt voor misselijkheid, duizeligheid en slapheid voor een goed uur. Niet handig en fijn dus.
  • de volgende reden is dat ik me vandaag best wel heel erg goed voelde ipv de horrorberichten over de derde dag. Volgens weer andere websites is dat het teken dat de gifstoffen je lijf uit zijn en je lichaam klaar is voor de ” zoektocht naar voedsel, zonder belemmering van het niets binnenkrijgen”.
  • en als ik heel eerlijk ben heeft ook meegeteld dat vandaag normaal frietdag is en ik gewoon zin had om weer eens iets hards in mijn mond te hebben om op te kauwen.

Nou heb ik natuurlijk wel langzaam opgebouwd, ik ben begonnen met fruit, een uur daarna wat noten geprobeerd en even later voorzichtig wat belegen kaas, die ik heel erg goed kauwde. Dat ging allemaal erg goed.

ik voel me nu best wel erg goed, dus het heeft wel echt effect gehad. Ik denk dat ik morgen er pas echt wat van merk, want vandaag had ik een bankhangdagje ingelast dus dat is moeilijk vergelijken met hoe ik me normaal voel.

Ook qua stoppen met roken heeft het me op het juiste pad gebracht. Ik ben als het ware verder gegaan met mijn leven maar dan met een nieuwe kijk erop, het nieuwe project waar ik alles aan ga geven is gezond worden en blijven en zo heel oud worden. Dat moet genoeg inspiratie leveren om me van het vieze roken af te houden!

Mijn nieuwe voornemen is om grotendeels paleo te gaan eten (met de melkproducten uitzondering) en om bijna elke dag een lekkere groentesap voor het hele gezin te maken en dat echt in te lassen bij de dagelijkse taken van mijn huisvaderschap. Eens kijken of ik ook lekkere sapjes met goede stoffen erin voor de kids kan verzinnen, maar dat moet lukken. Mijn sapje van vanochtend kwam al in de goede richting; sinaasappel, druiven, spinazie, gember, wortel. Het smaakte zo zoet als energydrink.

Sowieso merk ik dat dingen veel zoeter smaken dan voorheen. De banaan die ik op heb is de zoetste banaan ever!

Ik denk er over om in de toekomst in plaats van alleen sap eens groene smoothies te proberen. Dat geeft misschien toch net iets meer body aan het geheel dan alleen sap.

Op naar het goede gezonde leven!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *