Ervaring met dampen – e-sigaret

Zoals in andere artikelen te lezen is, ben ik al een tijdje aan het stoppen met roken. Wilskracht werkte niet, vervanging niet, zelfs medicatie van de dokter haalde niets uit uiteindelijk. Op een gegeven moment was ik bijna een maand gestopt. Toen kwam een evenement, waar ik vroeger veel voor gedaan heb: Keltfest. Daar had ik het best moeilijk. Ik moest me bedwingen om niet iemand om een sigaret te vragen. Hier begon mijn ervaring met dampen!

Nienke’s vader was daar ook en had een e-sigaret. Ik had er zelf ook ooit een gekocht en vond het waardeloos, maar toch heb ik die van hem eens geprobeerd en dat was wel een wereld van verschil.

De dag daarna kwam ik thuis op het punt: of ik ga weer roken, of ik ga een e-sigaret uitproberen. Dat laatste is het gelukkig geworden en ik heb er nogsteeds geen spijt van.

Mijn ervaring met dampen.

Het is in het begin even wennen, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niet meer terug. Het is zoveel lekkerder en fijner! Roken, maar dan zonder de vieze luchtjes, smaakjes en de nadelige gevolgen voor de gezondheid. Het is dan ook niet roken, maar dampen. Een groot verschil, omdat er niets verbrandt.

Ik merk dat ik veel minder afhankelijk ervan begin te worden en heb het nicotinepercentage al afgebouwd naar 1,5mg/ml. Nagenoeg niets dus, als je het vergelijkt met normale sigaretten op 18mg/ml.

Ik heb sinds ik met het apparaatje om kan gaan ook geen enkel probleem meer gehad met stoppen met roken. Ik heb zelfs gehad dat ik bij het opruimen een sigaret vond, waarna ik hem bij een normale stoppoging gewoon zou opsteken. Nu had ik er totaal geen behoefte aan. Ik heb zelfs inmiddels een afkeer gekregen van de geur van sigaretten. Ik sta niet graag meer in iemands rook omdat het stinkt.

Mocht je ook interesse hebben, ik heb een iStick Pico. Het fijne daaraan is dat hij volledig en gemakkelijk in te stellen is. Je kan de luchttoevoer, warmte en het wattage perfect instellen met een paar klikjes op de knopjes. Hij is lekker krachtig en dat was juist wat ik zocht.

Millers vloeistof raad ik aan om mee te beginnen, totdat je natuurlijk net als ik zelf vloeistof gaat maken omdat dat een hoop geld scheelt.

Na inmiddels 3 maanden geen enkel moment gehad te hebben dat ik zin had in een sigaret, denk ik niet dat ik ooit terug ga vallen. Hiermee ga ik gewoon door totdat ik het niet meer wil. Het is niet schadelijk als je de temperatuur zo instelt dat de vloeistof niet kan verbranden. De vloeistof is op basis van iets wat ook bij astma gebruikt wordt. Met andere woorden; er is dus geen noodzaak om ooit nog hiermee te stoppen!

Vape On!

4 reacties op “Ervaring met dampen – e-sigaret

    1. Nouja, het is eigenlijk meer zelf mengen eigenlijk. 😉 Ik koop steeds in Duitsland basisvloeistof, die ik meng met smaakstofflesjes uit Nederland. De basisvloeistof bestel ik bij vapebase.de (literflessen!) en smaakstofjes bij zwoofs.nl omdat die goedkoper en lekkerder zijn. Ik heb een 275ml fles en daar doe ik dan 20ml smaakvloeistof en de rest 50pg/50vg basisvloeistof bij en dat schud ik dan een paar keer in 48 uur, waarna het klaar voor gebruik is. Zo heb je ook zelf meer de hand in het stapsgewijs afbouwen van de nicotine, wat met de standaard flesjes in grotere stappen gaat. Ik zit nu al een tijdje op 1,5 mg nicotine en vind dat eigenlijk voorlopig ook wel prima. Ik meng dus 50% nicotinevrij met 50% 3mg nicotine basisvloeistof. Het wordt op deze manier echt belachelijk goedkoop om te dampen!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *