Mijn leven op sap

Nou, tijd weer voor een sappig verhaal! Kort samengevat: ik leef nog! Ik voel me goed op sap en het is te doen. Ik ben nu 2,5 dag bezig, druk op weg naar de beruchte 3e dag. Het moeilijke deel is dus nog niet voorbij, al heb ik niet het idee dat ik het echt moeilijk gehad heb. Als ik kijk naar wat ik tot nu toe het moeilijkst vond, dan is het avondeten maken voor de rest van het gezin en een film kijken op tv. De rest was een eitje!

In het begin had ik geen echte honger, hooguit een trekgevoel. Na anderhalve dag begon de honger. S’avonds zaten we een filmpje te kijken (zo’n typisch amerikaanse) en merkte ik dat mijn maag het uitschreeuwde nadat ik watertandend de bbq in de film aan het bewonderen was.

Maar voor de rest heb ik weinig last ervan gehad. Het scheelde gisteren zelfs werk, want de rest van het gezin was bij een thuisonderwijsuitje bij de kinderboerderij in Groningen.

Recepten

Ik heb tot nu toe geen recepten precies aangehouden, maar meer als inspiratie gebruikt voor waar ik zin in had om eens te proberen. Het lekkerst en makkelijkst tot nu toe was sinaasappel (zonder schil want viehiehiehiehies) met wortel en een stukje gember en blauwe bessen het lekkerst.

Wat ik geleerd heb is dat selderie als laatst moet, omdat de sliertjes die overblijven het ding verstoppen, en dat dus sinaasappel met schil echt zo vies is dat ik het maar heb weggegooid. Ook valt me op dat ik het snel koud heb, af en toe licht in mijn hoofd was (maar dat was na een pauze over) en een iets korter lontje heb.

Conditie

Aan de andere kant kan ik af en toe helderder over dingen denken en heb ik het idee dat mijn conditie er goed bij is.

Ik heb bijvoorbeeld vandaag voor mijn cvs doe ongelooflijk veel gedaan; om 8 u de leverancier van 5 kuub hout ontvangen (goede zaak trouwens, wubs haardhout), daarna sap gemaakt, opgeruimd (veel), gestoft, stofgezogen, meer sap gemaakt, de zooi ervan opgeruimd en vaat gedaan, een was gewassen en in de droger gedaan, een deel van het hout met de kids in de garage gelegd, flora in bad gedaan en bloemkoolstamppot met kaassaus gemaakt voor vrouw en kids en dan nog de kleine dingen tussendoor zoals papa mag ik kleien, papa mag ik mijn elsajurk aan, papa ik moet naar de wc, papa mag ik wat lekkers enz enz. Das allemaal niet niets! Zeker niet voor mij.

ik ben dan wel benieuwd hoe ik me morgen voel, na zoveel gedaan te hebben met het sapvasten erbij. Maargoed, dat is ingepland, want nienke gaat morgen met de kids naar een binnenspeeltuin-kinderfeestje dus ik heb het rijk alleen. Ik denk dat ik morgen eens kijk of ik een saprecept ga uitproberen uit het boekje wat we zowaar gewonnen hebben van de postcodeloterij (toeval?).

Gewicht

Ik was nog vergeten te vermelden wat mijn begingewicht was; 76,7. Na 2 dagen heb ik weer gemeten en kwam ik op 75,4. Dat is dus 1,3 kg afvallen per 2 dagen, dat gaat hard. Ik weet dat het er ook zo weer bij is, dus ik hecht er geen waarde aan, behalve dat ik in de gaten houd dat ik niet te licht word. Volgens het voedingscentrum mag ik tot 56 gaan, daarna kom ik pas in de rode cijfers voor ondergewicht. Alles daarboven is ” normaal gewicht”, wat dat ook moge betekenen in hun ogen. In mijn ogen ben ik stervende als ik dat gewicht bereik, maar dat zal wel aan mij liggen. Ik ben nu niet te dik, hooguit mollig, je kan bij 70 kg mijn wasbord zien, dus moet je je voorstellen wat er nog van me over zou zijn als ik 56 kg weeg..

Ik volg ook wat dat betreft wel mijn eigen gevoel. 65 is mijn uiterlijke ondergrens, dus die houd ik in de gaten.

Roken

Nog een laatste voordeel van sapvasten die ik bijna vergeet (en dat is een goed teken) is dat mijn aandacht volledig afgeleid is van het stoppen met roken. Ik denk er niet meer aan en het boeit me eigenlijk niet. Dat maakt het wel makkelijk!

Maargoed ik ga er gewoon vrolijk mee verder, want ik ben erg benieuwd wat het me brengt. Ik voel me nu al heel anders, veel van de dingen die ik heb gelezen herken ik, behalve gelukkig veel ongemakken. Houden zo! Ik vind het ook wel erg leuk dat ik hierover een hotline met mijn lieve zus heb, waarin we ideeen en ervaringen uitwisselen, want zij zit in de voorbereiding om het ook te gaan doen.

Hierbij nog even een sfeerfoto van mijn avonddrinken van gisteren;

Sap maken!
Sap maken!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *