Minecraft thuisonderwijs

Jaja, je leest het goed, een computerspelletje kan helpen bij onderwijs. Hoe dan? Zal je denken? Ik heb volgens mij hiervoor het er ook even over gehad. Je kan dus leren lezen door bordjes en naamkaartjes te maken en gebruiken, hij leert er automatisch engels bij want het spel is in het engels, en sinds vandaag leert hij er wat electrotechnische dingen bij.

Hij wil erg graag een snellere computer om minecraft optimaal te draaien zonder schokken, en om tegelijk met het spelen het op goede kwaliteit op te kunnen nemen voor youtube. Hij kijkt steeds die filmpjes en heeft al het een en ander gemaakt, waarvan ik er een op youtube gezet heb. Hij moet alleen nog leren om tijdens het filmpje ook wat te vertellen (leren presenteren) en dan kan het nog wat worden ook! 😉

Maargoed ik dwaal weer af, hij wil een snellere computer. Ik zou geen computernerd zijn als ik geen zolder vol met computerkasten en onderdelen had, en dacht me te herinneren nog iets snellers dan mijn laptop te hebben liggen.

Computer bouwen.

Van het een kwam het ander, en zo hadden wij ineens de hele woonkamer vol liggen met computerkasten en onderdelen en waren we de beste onderdelen bij elkaar aan het zoeken en toen hebben we een paar computers in elkaar gezet om te testen en om te kijken of we er wat mee konden. Helaas was het resultaat dat ik nu echt alle snelle onderdelen heb weggegeven aan vrienden en het restant anno 2001 nog te doen was, maar nu echt niet meer.

Toch vond milan het niet heel erg, want hij mocht schroeven aan computers en heeft weer een hoop geleerd. Hij weet nu wat een voeding, hardeschijf, geheugen, processor en moederbord is, en vooral waar het voor dient.

Daarna hebben we/ik alles weer opgeruimd en dacht ik dat het daarbij bleef. Maar vandaag wilde hij graag weer knutselen aan een pc, dus wist ik meteen het nieuwe doel van de computers die ik nog heb; schroef en knutselobjecten voor milan! Hij heeft ongeveer een half uur lopen schroeven alsof zijn leven er vanaf hing, dus ik ging even kijken hoe het lukte, want ik had ondertussen het huis alweer aan kant. Toen vertelde hij dat hij op papier een plan voor een lieve robot gemaakt had en hem ging maken van de onderdelen.

Dat maakt voor mij een prachtig fotomoment:

Milan de robotmaker
Milan de robotmaker

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *