Onze goede voornemens!

Ook wij hebben “goede voornemens” voor 2017! We hebben al een beetje van onze plannen in de tuin laten zien, maar daar houdt het niet op! 😉 Hieronder noem ik de voornaamste plannen waar wij mee bezig gaan in 2017.

We go suikervrij en glutenvrij!

Daarnaast zijn we begonnen met een lichte vorm van het paleo dieet. Nienke had met een test al duidelijkheid over haar glutenintolerantie, dus was al gestopt met het eten van gluten. Ik heb continue buikpijn en energiedippen na het eten van maaltijden met gluten en/of veel suiker, maar geen geld meer voor nog een test. Ik ga er voor het gemak dan maar even vanuit dat ik daar ook gevoelig voor ben en ga ook weer beginnen aan het paleo dieet, of de paleo gewoonte. Een dieet klinkt zo tijdelijk en ik wil er een gewoonte van maken om minimaal geen gluten en geraffineerde suiker meer te eten of drinken. Ik had eergisteren en vooral gisteren waarschijnlijk al een herxheimer reactie, dus ik vermoed dat het niet voor niets is!

Dit dan wel met uitzondering (voor mij) van feesten zoals verjaardagen en ons familie-sinterkerstenoudennieuw-diner om het langdurig vol te kunnen houden zonder te stoppen door demotivatie.

We gaan meer bewegen!

Een tijdje terug deelde ik al een plaatje op onze facebook pagina over onze fitness.

fitness in de tuin

Dat is dan het grootste deel van de beweging die ik bedoel. We hebben grootse plannen met de tuin en daar zal een hoop lichamelijk werk in gaan zitten. Ik was in het oude jaar op verzoek van mijn neefje Ricky al begonnen aan een bootcamp (Castlefest winter editie op-, en afbouw) om de spieren wakker te schudden, wat me niet tegenviel! Ten opzichte van vorig jaar kon ik al veel meer, dus ik ben op de goede weg met het verslaan van de chronische vermoeidheid!

Nienke was al in haar werkpauzes in ons kantoor aan het werken aan freeletics, en die is ook al begonnen in de tuin om een hoop lichamelijk werk te verzetten. Freeletics is iets wat ik ook wil proberen, zodra ik me weer wat beter voel.

We gaan het grootste deel van onze groente en fruit zelf verbouwen!

Ons doel is ooit geweest om zelfvoorzienend te worden. Helemaal zelfvoorzienend lijkt onmogelijk, maar het grootste deel van ons eten zelf verbouwen moet te doen zijn in onze tuin. We waren hiermee al begonnen, maar door tijdgebrek (en andere keuzes qua tijdbesteding door omstandigheden) is er een hoop niet gelukt afgelopen jaar. Dit jaar gaan we extra tijd reserveren voor de tuin met dit en nog wat anders als doel.

We gaan van onze tuin een proeftuin maken!

Op dit moment komen we rond van Nienke’s webdesign. Ik ben er ook een beetje over aan het bijleren om haar te kunnen helpen, maar waarom fulltime webdesign doen als je ook deeltijd iets anders erbij kan doen wat je ook leuk vindt om te doen?

In de toekomst lijkt het ons leuk om anderen ook te helpen met het opzetten van een eetbare tuin. We gaan dit jaar onderzoeken of daar animo voor is en we gaan een soort van voorbeeldtuin/proeftuin van onze tuin maken om te laten zien wat wij kunnen. Deze proeftuin willen we rond juli klaar hebben om erin een feestje te organiseren: een open tuin! 😉 We zijn erg benieuwd waar dat pad ons brengt.

Ik ga verder met het me verdiepen in coaching

Voor veel mensen ben ik al een luisterend oor, en het lijkt me erg leuk om daar eens iets meer mee te kunnen, want ik vind dat erg fijn om mensen te helpen. Ik was vorig jaar al langzaamaan me aan het verdiepen in coaching en ben een website gestart om mensen te laten delen in de dingen die ik gaandeweg leer. Ikcoachmezelf.nl is een website waarmee ik mensen wil helpen gelukkiger te worden, terwijl ik zelf bezig ben me te verdiepen in coaching. Dit kan uiteindelijk (ik denk in het najaar) 2 kanten op gaan: of ik haal een diploma in coaching en open een eigen praktijk, of ik blijf het als hobby doen en pas het toe in het dagelijks leven. Ook bij dit pad zie ik wel waar het me brengt. Ik merk wel dat ik eerst wat meer energie moet hebben om dit goed te kunnen, want contact met anderen valt me zwaar als ik erg moe ben.

We gaan het bloggen bijhouden!

Hier op eco-leven.nl was het al te merken, we hebben het bloggen over ons leven weer opgepakt. Het is ook deels voor onszelf, om onze gedachten op een rijtje te houden en omdat we het leuk vinden om onze bevindingen in de keuken en tuin te delen zodat niet alleen wij er wat van kunnen leren. Ik heb ook wel eens zitten denken over vloggen op youtube erbij, maar dat ligt ons denk ik niet zo. Dus we gaan vrolijk verder hier op eco-leven.nl!

Kortom, genieten!

Een hoop nieuwe plannen, waar we erg enthousiast van worden. Los van een paar dingen waar wij geen invloed op hebben verwachten wij dat 2017 een prachtjaar wordt, net als 2016. We gaan genieten!

 

 

P.s. Ik blijf ook vechten tegen mijn CVS/ME natuurlijk, maar dat is niet echt een goed voornemen maar een doorlopend iets. Ik ben al een hoop wijzer geworden hierover en pas al wat dingen toe die helpen. Ik geloof er nog steeds niet in dat het geen oplossing heeft, dus blijf zoeken en proberen!

 

2 reacties op “Onze goede voornemens!

  1. Jaa bloggen niet vloggen! Ik vind het fijn om dingen te lezen in plaats van te kijken :).

    Wat een berg voornemens trouwens, maar wel ook heel concreet. Ik ben echt heel benieuwd naar jullie jaar!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *