Oogst verwerken

Nog niet alles uit de tuin is geoogst, maar ik moet mezelf eigenlijk een beetje inhouden. Want alles dat geoogst wordt, moet ook verwerkt worden en dat kost toch best een hoop tijd. In de vriezer liggen al een hoop groenten en fruit: tomaat, pompoen, verschillende bladgroenten, aubergine en heel veel bessen en bramen. Die laatste wil ik nog verwerken tot jam, maar eerst moet de rest van de oogst verwerkt zijn.

De appels zijn uitgezocht. De goede liggen in een ladekast in de schuur, maar degenen met plekjes die moeten verwerkt worden. Ik heb al twee keer een pan appelmoes gemaakt en Rob heeft wat appelsap gemaakt. En nu hebben we nog een flink krat vol dat nog verwerkt moet worden. Dus dat wordt nog meer appelmoes maken de komende tijd. En misschien ga ik ook proberen wat appeltjes te drogen.

De eerst pompoen is ook eindelijk geproefd. Hij was gelukkig niet bitter, dus hij is niet giftig. Hij was ook super sappig! Bij het snijden stroomde het sap/water er gewoon uit. We hebben deze week dus al een aantal gerechten met pompoen gegeten en dat gaan we de komende tijd ook zeker nog veel doen. Deze pompoen woog trouwens zo’n 7 kg!

En dan is er nog een hoop dat nog geoogst moet worden: mispels, een paar ma├»skolven, zoete aardappels, tomaten, aubergines, paprika’s, andijvie, spinazie en nog wat bladgroenten. Voorlopig ben ik nog wel zoet!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *