Pompoenen geoogst

Ik had dit voorjaar een heleboel pompoenzaad dat ik nog had liggen in een oude composthoop gezaaid. De zaden kwamen volgens mij uit een wat kleinere pompoen uit de winkel. Ze kiemden goed en overwoekerden een heel stuk van de tuin. Alleen kwamen er geen kleine pompoenen aan, maar juist hele grote!

Dus of ik had niet goed onthouden uit wat voor een pompoen de zaden kwamen, of die pompoen is gekruist met een ander ras. Ik hoop dan maar dat dat ook een eetbaar ras was. Anders zijn de pompoenen helaas oneetbaar. Gelukkig kun je er makkelijk achterkomen of het een eetbare soort is. Gewoon een stukje proeven. Als hij bitter is, zitten er teveel curcubitacines in, en die zijn giftig.

Ik hoop maar dat ze gewoon lekker zijn, want ik hou van pompoen en zou het zo zonde vinden om ze alleen maar voor de sier te kunnen gebruiken. Het zijn er juist zo veel dit jaar! Wel vijftien, waarvan dus een hoop joekels. Ook een paar kleinere die niet helemaal rijp zijn geworden.

Dus terwijl de kinderen al helemaal in Halloweenstemming zijn, heb ik vandaag de pompoenen geoogst. Flora heeft me geholpen met oogsten. Ze knipte de steeltjes los van de rest van de plant en heeft de kleinere pompoenen naar de schuur gedragen en schoongemaakt met een doekje. Ook heeft ze ervoor gezorgd dat alle gezinnetjes herenigd werden: de pappa en mamma pompoen, met hun babypompoentje(s). 😉

Dat wordt dus veel pompoen eten de komende tijd. Ik hou van deze tijd van het jaar!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *