We gaan verhuizen!

Eigenlijk waren we al een hele tijd huisjes aan het kijken op internet, maar we dachten altijd dat het voor ons wel onmogelijk zou zijn om een hypotheek te krijgen. Ongeveer twee maanden geleden besloten we om toch maar eens langs een hypotheekadviseur te gaan, want er stond wel een erg leuk huisje te koop. De hypotheekadviseur heeft ons vanalles uitgelegd over hypotheken en raadde ons aan om toch vooral te proberen om dit jaar nog wat te kopen, omdat het vanaf januari nog lastiger zou worden om een hypotheek te krijgen.

Het huisje dat we op het oog hadden bleek helaas een bouwval te zijn, maar we hadden al snel iets anders gevonden. Ons droomhuis leek het wel! Met zonnepanelen, een composttoilet, een enorme tuin met een boomgaard, moestuin en kippenren.. Er waren wel wat onpraktische dingen aan het huis, maar dat hadden we er wel voor over. Dus druk verder met het regelen van een hypotheek. Dat bleek erg lastig te zijn (zoals verwacht), maar uiteindelijk lukte het dan! Helaas kwamen we er toen achter dat het huisje niet meer te koop stond..

Maar ook nu hadden we al snel meerdere andere huisjes gevonden en na de eerste twee bezichtigingen waren we weer helemaal verliefd. Maar deze keer konden we gelijk (na een weekendje erover nadenken) een bod doen! En ja hoor, het tweede bod werd geaccepteerd!

Eigenlijk is het ook maar beter zo, want dit huis is eigenlijk veel praktischer en de dingen die ons zo trokken in het vorige huis kunnen we hier natuurlijk ook realiseren. Het enige ‘nadeel’ is dat dit huis in een woonwijk ligt, terwijl het andere wat meer buiten lag. Maar misschien is dit voor de kinderen ook wel leuker. En het ligt in een heel leuk dorp met veel bos in de omgeving!

Een perfecte plek om onze droom te verwezenlijken: zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven!

tuin